Holsted
migogvejen - læses gratis Vi elsker Brørup Vi elsker Holsted Vi elsker Rødding Vi elsker Vejen

Vejen Kartoffelfestival skal være med til at sætte både Hovborg, Vejen Kommune og ikke mindst kartoflen på landkortet.

Det sker ved en festival midt i august.

 

(læs mere under annoncen)

Martinsen - ny

 (tryk på annoncen og kom nærmere rådgivning og revision)

 

 


De fleste kender Vejen Kommune på de mange landbrug, store slagterier, fiskeopdræt og konditorkager.

Nu graver Hovborg sammen med UdviklingVejen, Vejen Kommune og den lokale kartoffelkonsulentvirksomhed lidt dybere - og går i jorden.

- Der er flere årsager til, at vi har valgt at lave en kartoffelfestival. Dels at få større fokus på Vejen Kommune som en fødevarekommune, dels at få øje på Hovborg som en af Vejen Kommunes aktive landsbyer, og så vil vi gerne have fokus på kartoflen, som efterhånden er blevet en overset spise, siger Kurt Hansen Smidt, der er en af initiativtagerne, i en pressemeddelelse.

Det hele sker ved en stor kartoffelfestival 15.-17. august.

 

søren ryge 1

Søren Ryge gæster Hovborg ved kartoffelfestivalen. (Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

På festivalen vil en lang række aktiviteter sætte fokus på kartoflen, og besøgende kan møde en af Danmarks nok mest kendte kartoffelavlere, nemlig Gertrud Sand, kendt fra TV2´s The Julekalender.

Også tv-vært og havemand Søren Ryge Petersen lægger vejen forbi Hovborg, der bliver mulighed for at smage på forskellige kartoffelretter, deltage i en kartoffelkonkurrence, komme på en guidet kartoffeltur, se gammeldags kartoffeloptagning, maskiner, kartoffelkunst og meget mere.

Kurt Hansen Smidt har været med til at ændre konceptet for Hovborgs landsbyfestival, så det altså nu er en kartoffelfestival, som ikke kun er for lokale.

- Vi har været heldige at få en række virksomheder og turisme-destinationer i kommunen til at deltage med kartoffelrelaterede oplevelser. Det skulle gerne tiltrække gæster fra et stort opland, lyder det i pressemeddelelsen.

Historisk var Hovborg et af de områder i Danmark, hvor der først blev dyrket kartofler.

I det område findes mange kartoffelavlere og også BJ-Agro, Danmarks største konsulentfirma indenfor kartoffelrådgivning.

Så at kartoflen bliver festivalens omdrejningspunkt, var fra starten helt oplagt.

På festivalen vil der være aktiviteter for både børn og voksne, blandt andet kartoffeloptagning på både gammeldags og moderne manér.

Der vil også være flere konkurrencer for festivalgæsterne.

Torsdag aften byder på en kartoffelkonference på Hovborg Kro arrangeret af Fødevareklubben i samarbejde med Vejen Kommune.

 (Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft