112 politi
migogvejen - læses gratis Vi elsker Brørup Vi elsker Holsted Vi elsker Rødding Vi elsker Vejen

De kommende dage starter børn og unge igen i skole, og derfor er der brug for at minde bilisterne om at vise hensyn, vurderer Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Langt de fleste elever starter først onsdag, men nogle skoler byder ind til et nyt skoleår allerede i morgen tirsdag. Det gælder bl.a. Østerbyskolen i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

Kvickly

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

En undersøgelse viser, at næsten hver femte kører for stærkt på skolevejene.

4300 børn og unge i Vejen Kommunes folkeskoler skal igen vende sig til at færdes på deres skolevej, og for de knap 400 0. klasses elever er det måske helt nyt selv at skulle cykle til skole.

- Derfor er det vigtigt, at bilister udviser ekstra hensyn og opmærksomhed, og husker at sænke farten, når de kører i et område med cyklende skolebørn, lyder opfordringen.

For at minde bilisterne om at være ekstra opmærksomme og respektere fartgrænserne på skolevejene er Vejen Kommune gået sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i den landsdækkende skolestartskampagne »Børn på vej«.

- I perioden 2015-2019 kom 12 11-16-årige til skade på cykel eller knallert. Ses der alene på uheld med cyklister, var cyklisten i 23 procent af uheldene mellem seks og 14 år, da uheldet skete fortæller Vagn Sørensen (V), udvalgsformand for Teknik & Miljø i Vejen Kommune.

- Derfor er det ekstra vigtigt, at vi sætter fokus på sikker trafik omkring skolerne, fastslår Vagn Sørensen.

Selv om de fleste respekterer fartgrænserne på skolevejene og viser hensyn, så er der stadig udfordringer. I august sidste år gennemførte politiet en fire ugers kontrol ved skolerne og sigtede 6200 personer for at køre for stærkt, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik tidligere i år, svarede 18 procent af bilisterne, at de i løbet af de seneste tre måneder er kommet til at overtræde hastighedsgrænsen i bil på en skolevej op til flere gange.

- Man kan være så tidspresset om morgenen, at man fristes til at køre for stærkt. Men især nu, hvor der er mange børn på skolevejene, er det særligt vigtigt at holde øje med sin fart og respektere fartgrænserne. Børn har svært ved at vurdere, om de kan nå at krydse vejen, hvis bilisterne kører for hurtigt. Så vær opmærksom og vis hensyn til børnene, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Udover at være med i kampagnen »Børn på vej« ved årets skolestart udfører Vejen Kommune flere skolevejsprojekter i løbet af efteråret.

Det sker blandt andet ved Føvling Børnecenter og Højmarkskolen i Holsted, hvor der etableres hævede flader for at få bilerne ned i fart.

Derudover etableres der et nyt skolepatruljeanlæg ved Gesten Skole senere på året. 

- Vi får løbende henvendelser fra skoler eller forældre om tiltag, der kan gøre skolevejen mere sikker, fortæller Anders Pedersen, projekt- og trafiksikkerhedskoordinator ved Vejen Kommune.

- Tidligere på året har vi bl.a. lavet ekstra tiltag ved Brørup Skole, Rødding Skole og Østerbyskolen, og nu er turen kommet til de næste skoler, siger Anders Pedersen i pressemeddelelsen.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

Det var en kun 17-årig mand, der sad bag rattet ved færdselsuheldet på motorvejen i aftes.

 

(læs videre under annoncen)

Martinsen bund

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Det skriver politiet på Twitter og fortæller samtidig, at hverken føreren eller den jævnaldrende passager har fået kritiske skader efter at være tilset på sygehuset i Esbjerg.

Derimod var der store materielle skader på bilen efter at være ramt ind i autoværnet, efter den 17-årige mistede herredømmet over bilen.

Motorvejen mellem Brørup og Holsted var i en periode spærret i forbindelse med redningsarbejdet og oprydningen.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

Der er i aften sket et alvorligt færdselsuheld på motorvejen.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen IC foredrag

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Uheldet skete i det vestgående spor mellem Brørup og Holsted tæt på afkørsel 70 ved Holsted, og under oprydningsarbejdet var vejen spærret.

Vragdele var endt i det østgående spor, så her måtte der også spærres af i kortere tid.

Der var tale om et solouheld med to personer i bilen.

Ifølge Ekstra Bladet var der også tilkaldt en bilinspektør til uheldsstedet for at finde ud af, hvad der er sket. Det sker kun, når der er tale om alvorlig personskade.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

 

Igen i dag har der været udrykning til en forurening.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen BC bund

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Brandfolkene fra Skodborg blev kaldt til spildt diesel på Haderslevvej/Kongeåvej ved Skodborghus, og senere blev brandfolkene fra Lunderskov kaldt til Koldingvej ved Andst.

Her var der også spildt diesel - formentlig fra den samme bil, der spildte på Kongeåvej.

(Fotos: LLN Press©)

 

forurening kongeåvej 20 01forurening kongeåvej 20 03

 

De forbipasserende var mere interesseret i at tage billeder eller bare køre forbi end hjælpe en uheldsbilist torsdag eftermiddag.

Brandfolk har i aften været ude med kosten.

 

(læs videre under annoncen)

Kæledyrsshoppen ny

(tryk på annoncen og læs videre)

 

 

 

Klokken 18.40 lød alarmen hos brandfolkene i Skodborg, og meldingen var en mindre forurening, som det er registreret.

Turen gik til Grejsensvej, hvor brandfolkene kom på en længere gåtur med kattegrus og koste.

Et ukendt køretøj havde spildt hydraulikolie over en længere strækning, og for at forhindre glatføreuheld ikke mindst med tohjulede køretøjer skulle der gang i oprydningen.

(Fotos: LLN Press©)

 

forurening grejsensvej 20 02

 

Anklagemyndigheden ved politiet er langt fra enig med den afgørelse, en dommer traf i en voldssag i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Auto

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Politiet fremstillede en 36-årig ikke herboende rumæner  i grundlovsforhør.

- Den sigtede nægter sig skyldig og blev løsladt af dommeren. Sigtelsen er opretholdt, og anklagemyndigheden har kæret afgørelsen om løsladelse til Vestre Landsret, skriver politiet på Twitter.

Politiet satser dermed på, at landsretten mener, manden bør varetægtsfængsles.

Volden gik ud over en 52-årige herboende rumænsk mand på en adresse ved Vejen søndag aften.

Den 36-årig blev tirsdag anholdt i Vojens.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

 

Politiet savner ejeren til en hest.

- Vi fremlyser en hvid/brun shetlænderhingst, der er optaget på Folding Kirkevej i Folding ved Brørup, skriver politiet på Twitter.

- Ring 114, hvis du kender noget til hesten, lyder det videre.

(Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

 

I løbet af årets første syv måneder har politiet målt fart på Lunderskovvej mere end 25 gange, men det er åbenbart ikke nok.

 

(læs videre under annoncen)

Nørregaard Biler

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

- Vi kommer igen, så sænk farten, lyder atk-operatørens opfordring på Twitter efter aftenens måling på vejen, der - med god grund - betegnes som en fokusstrækning.

- Desværre hele 45 sager, fire klip, en betinget frakendelse (134km/t) og en ubetinget frakendelse af kørekortet for at køre 179 km/t i 80zone (vanvidsbilist), lyder politiets opgørelse.

I aften blev der målt nærmest Gesten på strækningen mellem Kragelundkrydset og Gestenvej.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

migogvejen har tidligere i aften omtalt vanvidsbilisten:

https://migogvejen.dk/nyheder/gesten/3825-vanvidsbilist

 

En 35-årig mand er tiltalt for overgreb på mindreårige drenge i næsten hele landet.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen Kommune bundannonce 

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 


Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 35-årig mand fra Bramming for at have kontaktet ikke færre end 111 mindreårige drenge over en periode fra 2016 til 2018 rundt i hele landet undtagen Bornholm.

Sagen indledes som nævningesag ved retten i Esbjerg onsdag 12. august.

Når forurettede er under 15 år, vil politiet som udgangspunkt optage afhøringen af den forurettede på video.

Afhøringen foregår i et særligt indrettet lokale, som så vidt muligt er indrettet som en almindelig dagligstue. Her afhøres barnet af en særligt uddannet betjent, mens anklager og forsvarer følger afhøringen på en skærm i et andet lokale. Anklager og forsvarer kan stille spørgsmål gennem den afhørende betjent.

Denne videoafhøring træder i stedet for en sædvanlig afhøring i retten og forelægges retten ved, at videoafhøringen afspilles for retten.

22 forurettede blive afhørt på sædvanligvis, 88 forurettede er afhørt til video af politiet, mens en forurettet ikke kan afhøres.

De forurettede var på gerningstidspunktet mindreårige drenge og er i dag drenge og unge mænd mellem 12 og 18 år.

Sagen kører som nævningesag og er berammet til 30 retsdage med yderligere fem dage i reserve.

Det forventes, at retten afsiger kendelse om skylden 13. november. Umiddelbart herefter vil anklageren og derefter forsvareren procedere strafspørgsmålet. Der forventes afsagt dom 18. november kl. 9.00.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft