Følg migogvejen på Facebook  

Folketingsmedlem Troels Ravn (S), Vejen, bringer finansloven ned på lokalt niveau:

Lokale unge på uddannelse i Vejen kommune rammes fortsat af regeringens sparekniv.

Frem mod 2021 rammes lokale uddannelsesinstitutioner som Vejen Gymnasium & HF og Vejen Business College hårdt af regeringens nedskæringer.

Finansloven for 2019 viser, at de to uddannelsesinstitutioner er besparet med henholdvis 4,8 og 2,5 millioner kroner med udgangen af 2021.

Vi mangler håndværkere i Danmark
Uddannelse er vores vigtigste råstof
Vi skal have alle unge til at tage uddannelse

Alligevel fortsætter regeringen med massive nedskæringer på ungdomsuddannelserne - erhvervsuddannelserne og gymnasierne - to pct. årligt i 2019, 2002, 2021.

Besparelserne er gift for alle uddannelsesinstitutioner. Vi taler om besparelser på ungdomsuddannelserne på samlet 2,5 milliard kroner. For den enkelte skole og gymnasium er situationen alvorlig. Det er millioner, der fjernes fra kerneydelsen; undervisning, lærertimer, støtte- og mentorordninger.

Særligt i landdistrikterne er følgerne af regeringens politik særligt alvorlig. Institutionerne er ofte mindre og sårbare for fald i elevtallet og dårlig økonomi. Det er vigtigt, at vi har nærhed på uddannelsesområdet. Det er ikke kun i de store byer, at der skal være erhvervsskoler og gymnasier. Jeg mener, det er vigtigt, at vi værner om vores ungdomsuddannelser - også i Vejen Kommune.


Derfor er den borgerlige regerings politik både forkert og skæv.