Navne
migogvejen - læses gratis Vi elsker Brørup Vi elsker Holsted Vi elsker Rødding Vi elsker Vejen

Patienterne blev i dag mødt af Danneborg, når de skulle til tandlæge.

Endnu et af byrådsmedlemmerne i Vejen bryder nu med sit parti.

 

(læs videre under annoncen)

Tove Klose NY

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det er Maya Ryom Mønster, der har sagt farvel til Enhedslisten.

»Efter længere tids overvejelser har jeg i dag valgt at forlade Enhedslisten. Jeg er taknemmelig for det, jeg har lært, da jeg som helt nyt medlem blev bedt om at være med til at starte Enhedslisten Vejen op. Desværre må vores veje skilles, og jeg tager mit mandat i byrådet med mig. Jeg ønsker ikke at kommentere yderligere på årsagerne til dette, men ønsker Enhedslisten Vejen og moderpartiet god vind fremover«, skriver hun på sin Facebook-profil.

Dermed er hun den tredje, der i denne byrådsperiode har forladt sit parti og er blevet løsgænger.

De to andre er Anni Grimm og Claus Grimm, der forlod Dansk Folkeparti.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

Til hverdag er det lokale folketingsmedlem, Troels Ravn, skatteordfører i Folketinget for Socialdemokratiet, men i denne uge er skatten erstattet af fodbolden.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Begravelsesforretning 377 x 300

(tryk på annoncen og læs mere)

 

 

 

Han er trænerleder på DBUs fodboldskole i Vejen.

- Jeg er bidt af en gal fodbold, som Troels Ravn selv formulerer det.

Han har tidligere været træner på fodboldskolen, men nu er han trådt over som trænerleder på fodboldskolen, der er genopstået efter to års pause.

83 børn i alderen seks til 14 år er med, og Troels Ravn er med til at trække i trådene for at give børnene en god (fodbold-) oplevelse.

Troels Ravn har selv spillet fodbold, siden han var fem år gammel og er derfor næsten opvokset i et omklædningsrum.

- Jeg er vild med fodbold. Derfor er det også nærliggende for mig at bruge en uge af min sommerferie på fodboldskolen, hvor fodbold er på programmet fra morgen til midt på eftermiddagen, siger han til migogvejen.

Selvom børnene naturligvis får skærpet deres boldevner, er legen i højsædet på den ugelange fodboldskole.

- Drenge og piger blandes på tværs af alder og køn. Det, de har til fælles, er fodbolden, og det er sundt at møde andre med samme interesse som én selv. Konkurrenceelementet lægger vi lidt til side. Det handler først og fremmest om at være med, noterer Troels Ravn.

Han er i øvrigt ikke alene om at repræsentere familien Ravn. Sønnen Nikolaj er også med på skolen - endnu en gang. Denne gang som træner for en af de fem grupper, deltagerne er delt op i.

Det er Vejen Sportsforening, der står som arrangør af fodboldskolen i Vejen.

(Fotos: LLN Press©)

 

troels ravn fodboldskole pr

Troels Ravn fotograferet før starten på fodboldskolen i Vejen i morges. (Foto: NR-foto)

 

Coronaen har været hård ved Vejen Garden. Masser af arrangementer er blevet aflyst.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Lørdag sidst på formiddagen var garden dog af sted, hvor det var i mere privat regi.

De dukkede op ved Sdr. Hygum Forsamlingshus for at spille ved et guldbryllup.

I garderregi var det dog ikke et tilfældigt arrangement - tværtimod.

Gennem mange år har Sonja og Niels Erik Iversen brugt tusindvis af timer som forældrerepræsentanter i Vejen Garden, hvor de hjælper på træningsaftener og er med til alle udrykninger.

Derfor skulle parret - og gæsterne - naturligvis høre lidt af, hvad garden kan.

Guldbrudeparret glædede sig over besøget, og Sonja Iversen erkendte, at hun var overrasket. Det er sommertid, så mange er på ferie, men flere end 25 gardere ville gerne ønske til lykke med en række musiknumre - og en buket blomster.

(Fotos: LLN Press©)

 

 iversen 20 01iversen 20 02iversen 20 07iversen 20 03iversen 20 04iversen 20 05iversen 20 06

 

Fredagen på Epoke i Askov bød på noget helt specielt - en 50 års jubilar.

Socialdemokratiet foretager et skifte i byrådet i Vejen.

I forbindelse med dimissionen på Vejen Business College blev der overrakt fire legater.

 

(læs videre under annoncen)

Tove Klose NY 

 

 

Vejen Handelsstandsforenings legat tildeles ud fra sociale kriterier: En elev, der har været aktiv i det sociale liv på skolen, en rigtig god kammerat, eller en elev, der har gjort en særlig indsats over for enten en elev eller en gruppe af elever. I år gik legatet til to elever.

Herunder er det muligt at læse skolens begrundelse for valget.

(Fotos: Mikkel Z. Herold)

 

stine 20 01

Stine Roed Hyldtoft (hh34-hhx) har gennem sine tre år på VBC deltaget meget aktivt i skolens elevråd. Det seneste år har Stine også været formand for elevrådet. Hun har på en rigtig god måde formået at få elevrådet til at fungere på en rigtig god og konstruktiv måde. Stine har endvidere været god til på en meget sober og fin måde at forelægge elevrådets ønsker og holdninger for skolens ledelse. Stine har som elevrådsformand været med til at sætte bæredygtighed og miljøbevidsthed i fokus på VBC. Et resultat heraf er, at VBC i det kommende skoleår i tæt samarbejde med elevrådet vil arbejde på at blive at blive certificeret som grøn skole.

 

thea 20 01
Thea Eric (hh33 –hhx) har var været primus motor bag skolens fredagscafeer og en lang række andre sociale arrangementer her på Vejen Business College de sidste tre år. Hun har i den grad sørget for, at alle skolens elever har haft nogle kanongode arrangementer, som har bragt dem sammen på tværs af klasser, uddannelser og årgange. Thea er altid selv gået forrest i forbindelse med arrangementerne og stået for planlægningen og sammen med andre elever  gennemførelsen af de sociale arrangementer. Uden Thea ville VBC de sidste tre år ikke have været det samme rent socialt.

 

marie 20 01

Skolens legat gives til den hhx-elev som har opnået det bedste eksamensresultat. I år går legatet til en pige fra hh34, som opnåede et eksamensgennemsnit på 12,1 (pga. ekstra A-fag). Pigen det drejer sig som, er ikke alene godt begavet, men har samtidig udmærket sig som en rigtig god klassekammeret. Blev spottet allerede i 1.g., da hun af klassens lærere blev indstillet til ved siden af normal skoletid at deltage i Akademiet for Talentfulde Unge, skriver skolen om Marie Josefine Jacobsen (hh34-hhx). 

 

manja 20 02
HKs fanebærerpris gives til en elev, som er gået forrest for at sikre et godt studiemiljø, har udvist et stort engagement og er respekteret af sine medstuderende. Legatet uddeles til en EUD/EUX elev. HKs fanebærerpris går i år til Manja Haahr Sørensen (EUX). Prisen/legatet overrækkes af formand for HK Handel Sydjylland, Hanne Kærgaard Mathiasen.

 

 

Der er jo ingen grund til at søge andre steder, når man er tilfreds med det job, man har.

Så er der fundet ny forstander til Store Andst Efterskole.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet 

 

 

Efter Karsten Degnbol i april besluttede sig for at opsige sin stilling som forstander på St. Andst Efterskole, har der været en målrettet aktivitet i gang for at finde en afløser, der kunne sætte sig i stolen efter ham.

- Valget er faldet på Maj-Britt Halle, der pt. er skoleleder Bække Skole, skriver efterskolen i en pressemeddelelse.

- Maj-Britt Halle har en solid baggrund forankret i en læreruddannelse, som efterfølgende er suppleret med en lang række uddannelser og praktiske erfaringer inden for såvel det pædagogiske som det ledelsesmæssige. Efter en række
samtaler var det således let for et enigt ansættelsesudvalgt at pege på Maj-Britt Halle - noget den samlede bestyrelse og generalforsamling bakkede op om, lyder det videre.

- Maj-Britt Halles vigtigste opgaver bliver i samarbejde med bestyrelsen at føre skolen videre med samme sunde økonomi og masser af nye ideer og pædagogiske tiltag til glæde for specielt de kommende elever, men også for skolens lærere og øvrige medarbejdere, skriver skolens formand, Bent Jørgensen.

Om valget til stillingen som forstander i Andst siger Maj-Britt Halle:

- Jeg har haft interesse for efterskoleverdenen gennem flere år og set, hvordan det har udviklet og formet mine egne børn. Det har været medvirkende til, at min interesse er vokset til et ønske om at gøre efterskolelivet til mit eget virke. Det er jeg meget taknemmelig for, jeg nu får lejlighed til at gøre alvor af, står det i pressemeddelelsen.

- Samtidig har skolen fire grundlæggende værdier, tillid, anerkendelse, fællesskab og udvikling, som jeg genkender som mine egne. Jeg ser disse værdier som væsentlige i arbejdet med at skabe personlig og faglig udvikling, livsduelighed og livsglæde for efterskolens elever. Jeg glæder mig til at kunne udleve disse værdier sammen med personalet med det mål at skabe et uforglemmeligt år for skolens elever med et fællesskab, der får betydning gennem resten af livet, påpeger den nye forstander, der starter i jobbet 1. august og dermed er klar til at tage imod eleverne, når det nye skoleår starter.

(Arkivfoto: LLN Press)

 

Mange elever siger i denne uge farvel til deres uddannelse. 

Vejen Business College har sendt listen over de elever, der slutter af: 

 

HHX:

Casper Alsworth
Jacob Bank Amundsen
Michele Schøneberg Andersen
Mille Mikkeline Degnbol Andersen
Karoline Hanne Bekker
Blenda Beqa
Daniel Boysen
Anita Brejnholt
Jonatan. Bruun.
Phillip Jacobsen Buhl
Camilla de Place
Cecilie Ravn de Place
Oliver Mariotti Eilersen
Anders Pauck Engel
Thea. Eric.
Andreas Kåre Ernst
Nikolai Fabricius
Danjel Facja
Mathias Rosendal Fjord
Mikkel Frøsig
Albin Hanife Gashi
Kasper Vejsig Hansen
Sascha Hansen
Signe Holm Hansen
Tobias Bertelsen Hansen
Signe Marquart Hogrebe
Carl Johan Møller Holmgaard
Stine Roed Hyldtoft
Alexander Dunkjær Højgaard
Frederik Håkansson
Amalie Lyscarz Jacobsen
Marie Josefine Jacobsen
Thomas Munkholm Jacobsen
Søren Peter Thure Jakobsen
Andreas Lang Jensen
Helene Bülow Jensen
Niclas Rømer Jespersen
Jacob Løbner Johansen
Anders Jørgensen
William Askjær Jørgensen
Þór Kjeldahl
Nanna Knudsen
Karoline Physant Kristensen
Magnus Holm Krog
Abiigsan Kulasingam
Cathrine Larsen
Julius Bøgedal Larsen
Katrine Helene Lassen
Mikkel Bødker Lauesen
Jacob Ettrup Lauridsen
Isabel Inge Agnes Ramkilde Lauritzen
Anders Lindberg Lorenzen
Magnus Lambæk Lund
Phuoc Tulong Mach
Cecilie Roos Madsen
Natasja Karen Madsen
Jelle Vejsig Meeuwisse
Mads Abild Meyer
Christian Thy Mortensen
Henrik Højer Nielsen
Rasmus Bue Nielsen
Sara Højrup Nikolajsen
Oliver Castro Nuppenau
Nanna Poulsen Ohrt
Julie Agnes Balsgaard Pedersen
Simon Andersen Pedersen
Alexander Lund Petersen
Frederik Bastholm Petersen
Mille Askou Povlsen
Kristina Schmidt
Julie Schmøkel
Asger Schønberg
Shanne Möllnitz Skøtt
Laura R. Sommer
Julia Smedegaard Steentoft
Louise Svendsen
Maria Gram Sønderskov
Rasmus Hyldal Sørensen
Thomas Regner Bartholin Sørensen
William Frost Sørensen
Iben Thorhauge
Viktor Dinesen Tofte
Rasmus Frøding Vejrup

 

EUD – GF2:

Emma Andersen
Natalie Hansen Andersen
Henriette Lillian Friis Andreasen
Caroline Nim Fricke
Simon Gammelby Guldbrandtsen
Julius Askou Tøt Jensen
Niroshan Srirangathurai

 

EUX – studieår:

Daniel Schütt Andersen
Cecilie Lykke Bruun
Mads Lauge Clausen
Sabine Rosenlund Jensen
Jakob Hertz Jørgensen
Sofie Cecilie Kofoed
Natasja Kempel Møller
Toma Nakutyté
Karoline Duholm Nielsen
Rasmus Eggeling Pedersen
Simon Beltoft Pedersen
Kasper Rasmussen
Benjamin Elbæk Rinkowski
Alberte Johanne Juhl Sørensen
Manja Haahr Sørensen

 

En forklaring på bogstaverne:

HHX: Eleverne afslutter hhx-uddannelsen (den merkantile studentereksamen), som er en 3-årig gymnasial uddannelse, hvor eleverne får undervisning i en del almene fag, men hvor der også lægges stor vægt på økonomi og erhvervsforhold. Formålet med en hhx er at eleverne bagefter kan søge om optagelse på en videregående uddannelse. Med en hhx-uddannelse får eleverne således adgang til alle korte, mellemlange og videregående uddannelser.

EUX: Eleverne afslutter 1. del (to år) af den 4-årige EUX Business uddannelse. Efterfølgende skal eleverne to år i lære indenfor butik, handel eller kontor (EUX 2.del). Når eleverne er færdige med EUX 2. del er de både faglærte og erhvervsfaglige studenter.

Eleverne kan med deres afsluttende EUX eksamen vælge enten at fortsætte en erhvervskarriere som faglært eller vælge at læse videre på alle uddannelser præcis på samme vilkår som elever med en gymnasial eksamen. EUX er således den eneste ungdomsuddannelse der gør det muligt at kombinere en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse.

EUD GF2: Eleverne afslutter grundforløbets 2. del på detailhandelsuddannelsen eller handelsuddannelsen. De elever der afslutter GF2 indenfor detailhandel kan efterfølgende søge en elevplads som salgsassistent m/u profil, blomsterdekoratør eller dekoratør. De elever der afslutter GF2 indenfor handel kan efterfølgende søge en elevplads som handelsassistent (salg), indkøbsassistent og logistikassistent. Læretiden udgør 2 år indenfor både detailhandel og handel og efterfølgende er eleverne faglærte og klar til at fortsætte en erhvervskarriere indenfor den valgte branche.

 

LLN Press migogvejen bundannonce

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft