Sport
migogvejen - læses gratis migogvejen - topannonce - nyheder i mailbox

I maj blev der etableret en ny forening i området, IFS Noget Særligt, og interessen for at være med er stor.

Dog ikke større, end der stadig er plads til flere, og foreningen har netop fået tilskud til nye aktiviteter.

 

(læs mere under annoncen)

Martinsen - ny

 

 

 

IFS Noget Særligt henvender sig til psykisk sårbare, der får mulighed for at komme ud at røre sig og skaffe nye bekendtskaber.

Der trænes i Brørup Hallerne mandag eftermiddag og onsdag eftermiddag, og især mandag dukker mange op - typisk 30.

Det var også primært kendte ansigter, der dukkede op, da der fredag eftermiddag blev holdt såkaldt »Release Day« i anledning af støtte fra DIF og DGI’s foreningspulje, hvor foreningen har fået næsten 20.000 kr. til nye rekvisitter.

- Jeg fik en automail om, at der var 3-4 ugers behandlingstid. Så gik der én time, og så fik jeg en mail, hvor der stod »Til lykke, du har fået bevilliget det fulde beløb”. Det var ret vildt. Jeg var nødt til lige at lukke computeren og åbne den op igen – er der nogen, som tager fis på mig, eller hvad sker der. Det var lidt urealistisk, fortæller idrætskoordinator i IFS Noget Særligt, Heller Weber, til migogvejen.

Maria Skov Petersen er medlem i foreningen og stod for fredagens opvarmning på dagen. Hun har allerede haft stor glæde af idrætten.

- Jeg er blevet meget mere glad og har fået meget mere overskud. Og sammenholdet er mega fedt. Jeg elsker at træne sammen med andre, siger Maria Skov Petersen, som har paranoid skizofreni, men ikke har haft symptomer siden hun begyndte til idrætten for fem måneder siden.

Målet med de nye rekvisitter er at få flere psykisk sårbare i gang med idræt, og alle er også fremover velkommen til at henvende sig og få en fornemmelse af, hvad IFS Noget Særligt kan gøre.

- Det betyder, at vi har mulighed for at tilbyde flere aktiviteter, så vi kan få så mange med som muligt. Hvis man kun har en fodbold og en hockeystav, er det kun én gruppe, som man tiltrækker. Jo flere rekvisitter, vi har, jo flere tilbud kan vi lave, så alle kan være med, uanset om man er vant til motion eller ikke har rørt sig i 30 år, lyder det i en pressemeddelelse.

DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer.

Blandt deltagerne ved fredagens arrangement var idrætskonsulent Per Godballe fra Dansk Arbejder Idrætsforbund.

 

Fakta om DIFs og DGIs foreningspulje:
• Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.
• Alle idrætsforeninger kan ansøge puljen
• Puljen ansøges via Centralt ForeningsRegister på www.medlemstal.dk

 

migogvejen.dk har tidligere skrevet om foreningen IFS Noget Særligt:

http://migogvejen.dk/nyheder/sport/1910-ny-forening-pa-vej

 

ifs noget særligt 20 05ifs noget særligt 20 05ifs noget særligt 20 05ifs noget særligt 20 05

 

Mange fodboldklubber har endnu ikke taget fat på sæsonen, men spillerne i Vejen Sportsforening er i gang.

 

(læs mere under annoncen)

Gadeberg Begravelsesforretning

 

 

 

Ikke alene er træningen i gang.

I eftermiddag spillede Vejens serie 2 hold den første træningskamp.

Det skete på den nye kunstgræsbane ved Vejen Idrætscenter, hvor modstanderne var Aabenraa B fra Jyllandsserien.

Siden efteråret er der ændret en del på Vejenholdet, og de nye spillere skal spilles ind.

Ind imellem viste de i eftermiddag gode takter, men gæsterne var for gode og vandt en fortjent sejr på 2-0.

(Foto: LLN Press©)

 

 

 

HÅNDBOLD: Heller ikke i tredje forsøg lykkedes det for Folding/Brørups nyoprykkede herrer at hente point i Jyllandsserien. Det blev til et nyt stort nederlag i opgøret tirsdag aften, hvor holdet i Hodde-Tistrup Hallen mødte holdet med det mundrette navn, Tistrup-Hodde/CØ-05, Ølgod. Hjemmeholdet vandt så stort som 36-22.

 

* * *

 

HÅNDBOLD: Vejens herrer i serie 1 hentede den tredje sejr på stribe, da holdet på eget gulv havde besøg af Løgum IF. Sejren tirsdag aften lød på 28-22.

 

* * *

 

HÅNDBOLD: Efter sejre i de første to kampe led Vejens håndbolddamer tirsdag aften et stort nederlag i Jyllandssserien. Topopgøret på eget gulv mod Hviding IF blev tabt med 16-24.

 

BASKETBALL: Vejens 1. divisionshold fik det som ventet svært i udekampen mod Viby IF, der blev tabt med 73-91.

BKV'81 har endnu ikke fået spilletilladelse til amerikaneren Dereck Brown, som klubben glæder sig til at få med på holdet.

 

* * *

 

rødding svømmere privat

Svømmerne på Rødding Svømmeklubs talent- og konkurrencehold kan til fremtidens svømmestævner rundt i det ganske land klæde sig i helt nyt klubtøj. Et indkøb, der er blevet muligt takket være en række sponsorer. (Foto: PR-foto)

 

 

 

HÅNDBOLD: Så har Røddings serie 1 hold hentet sine første points efter oprykningen til serie 1. Dagens lokalopgør på eget gulv mod FSH Holsted blev vundet med 22-20. Til gengæld er FSH Holsted stadig uden point efter de første tre spillerunder.

 

* * *

 

BASKETBALL: Der venter Vejens bedste basketballspillere en vanskelig opgave i 1. division mandag aften. Her skal holdet til Aarhus og prøve kræfter med topholdet Viby IF.

 

* * *

 

HÅNDBOLD: Der er håndbold i Vejen Idrætscenter tirsdag aften. Vejens herrer i serie 1 får besøg af Løgum IF, mens damerne i Jyllandssserien tager imod Hviding IF i et ægte topopgør.

 

* * *

 

HÅNDBOLD: Folding-Brørups herrer i Jyllandsserien skal i tredje forsøg forsøge at hente det/de første points efter julepausen. Holdet spiller tirsdag aften på udebane mod Tistrup-Hodde/CØ-05, Ølgod.

 

LLN Press/migogvejen

 

 

 

Der var spænding til sidste dommerfløjt ved dagens regionsmesterskaber i indefodbold i Rødding Centret.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen IC - nytårsforsæt 2019

 

 

Sluttede den sidste kamp i A-rækken uafgjort, ville Føvling/Stenderup UI ende som vinder, og de kunne kun se med fra sidelinjen.

En scoring af Sædding/Guldager IF i opgøret mod GIF Gram mindre end en halvt minut før slutfløjtet betød imidlertid, at Føvling-holdet sluttede som sølvvinder.

Holdet sluttede lige som arrangørerne fra Rødding IF med seks points i fire kampe, men opgøret mellem de to vandt Føvling/Stenderup UI sikkert med 5-2.

Bække SF havde et hold med i B-puljen, hvor det blev til en tredjeplads med fire points i fire kampe.

I C-rækken var der to puljer, så der skulle spilles semifinale og finale. I den ene semifinale mødtes to Rødding-hold, og i finalen vandt Rødding IF med 5-3 over Broager UI.

(Fotos: LLN Press©)

 

indefodbold 20 03indefodbold 20 01

Spillerne på Vejen Håndboldklubs LykkeLigahold kan noget, som det danske landshold ikke formår under årets EM - at vinde pokaler.

 

(læs mere under annoncen)

KK Partner

(tryk på annoncen og læs mere om KK Partner)

 

 

 

Fem hold fra Vejen, Brædstrup og Lyngheden satte i dag hinanden stævne i Gesten Fritidscenter for at spille håndbold.

Og vel at mærke håndbold på spillernes premisser.

Der var således ingen måltavle, så resultatet var ikke så vigtigt - det var til gengæld pokalen til alle spillere.

Dagen startede med en lille velkomst, og så skulle der varmes op.

Opvarmningen bestod af en masse danse, hvor kroppen blev godt og grundig varm.

Derefter skulle alle synge nationalsang, da alle spillerne er med på landsholdet i LykkeLiga.

Og så var det tid til kampe.

Alle hold spillede fem kampe af otte minutter.

Efter kampene modtog alle spillere en pokal, og så skulle der tages en masse billeder.

LykkeLiga er et positivt nationalt fællesskab for børn med udviklingshandicaps og deres familier.

(Fotos: Privatfotos)

 

lykkeliga 20 05lykkeliga 20 05lykkeliga 20 05lykkeliga 20 05

Fodboldsæsonen er i gang.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen Kommune - bund

 

 

 

Torsdag aften åbnede Vejen Sportsforenings seniorer 2020-sæsonen med træning på den nye kunstgræsbane ved Vejen Idrætscenter.

14 spillere var i støvlerne, hvoraf var et par nye.

Trænerne, Thomas Dinesen (billedet) og Lars Martin Gaarde kunne samtidig fortælle, at der var flere afbud. Nogle af spillerne er i øjeblikket på ferie.

Allerede lørdag 25. januar spiller Vejens serie 2 hold den første træningskamp.

(Fotos: LLN Press©)

 

vejen sf sæsonstart 20 03vejen sf sæsonstart 20 03

 

Så kan borgmester Egon Fæhr (V) trække i landsholdstrøjen.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen Gymnasium og HF - åbent hus

 

 

DBU-formanden, Jesper Møller, havde en signeret landsholdstrøje med, da Vejen Kommune og DBU i eftermiddag underskrev en såkaldt velfærdsalliance.

Det skete ved en seance i Vejen Idrætscenter, hvor formanden for DBU Jylland Region 4, Jens Christian Hansen, viceborgmester Jørgen Thøgersen (S), Egon Fræhr og Jesper Møller underskrev aftalen.

En aftale, der skal styrke foreningslivet i kommunens fodboldklubber med aktiviteter som motionsfodbold og ungdomslandskampe.

- Vi er glade for aftalen, der er velfærdsalliance nummer 30 med kommuner rundt i landet. Tak for samarbejdet, som vi ser frem til, lød det fra Jesper Møller.

Borgmester Egon Fræhr gav udtryk for, at han glæder sig over at kunne bakke sporten op - her konkret fodbolden.

Ved arrangementet var der besøg af nogle fodboldpiger fra Team VAB, der viste lidt af spillet - og også fik en landsholdstrøje med hjem til klubben - og flere fodboldklubber var også repræsenteret.

(Fotos: LLN Press©)

 

migogvejen har tidligere omtalt velfærdsalliancen, der ifølge en pressemeddelelse var nummer 29, men DBU forklarede altså i dag, at det faktisk er nummer 30:

http://migogvejen.dk/nyheder/sport/3014-fodbolden-skal-styrkes-2

 

 

dbu velfærdsalliance 20 09dbu velfærdsalliance 20 09dbu velfærdsalliance 20 09dbu velfærdsalliance 20 09dbu velfærdsalliance 20 09dbu velfærdsalliance 20 09dbu velfærdsalliance 20 09dbu velfærdsalliance 20 09

 

HÅNDBOLD: Vejens håndbolddamer kunne som ventet intet stille op i pokalturneringen. Det lokale Jyllandssseriehold havde fornøjelsen af at skulle møde AGF, Aarhus, der til dagligt spiller i 2. division, og gæsterne vandt også sikkert med 23-11.

 

* * *

 

HÅNDBOLD: Når der søndag eftermiddag er lokalopgør i herrernes serie 1, er det to bundhold, der mødes. Rødding IF tabte hjemmekampen mod Kolding IF med 20-27, og dermed er både Rødding IF og FSH Holsted uden point efter de to første spillerunder. Søndag vil der være to nye points at spille om i Rødding Centret.

 

LLN Press/migogvejen

Det er tid for inspiration til fodboldtrænerne, inden den nye sæson starter.

 

(læs mere under annoncen)

KK Partner

 

 

 

DBU Jylland Region 4 startede i aften på en tretrinsraket med superligatrænere på plakaten.

Det var FC Midtjyllands Brian Priske, der lagde for først indendørs og siden på banen.

På mandag er det Flemming Pedersen fra FC Nordsjælland, der giver inspiration, mens Lars Olesen fra Esbjerg fB slutter af mandagen efter.

Blandt deltagerne i Esbjerg i aften var Sead Huskanovic, Brørup, (billedet øverst), der igen i den kommende sæson skal træne Sdr. Hygums serie 4 hold.

(Fotos: LLN Press©)

 

brian priske 20 02brian priske 20 02 

 

DBU og Vejen Kommune har netop indgået en velfærdsalliance, som skal styrke foreningslivet i kommunens fodboldklubber med aktiviteter som motionsfodbold og ungdomslandskampe.

 

(læs mere under annoncen)

Troldestudiet

 

 

 

Vejen Kommune vil hjælpe fodboldklubberne med at udvikle foreningslivet.

Derfor er kommunen gået sammen med DBU om en række initiativer i en velfærdsalliance.

De tæller blandt andet motionsfodboldtilbud til forskellige patientgrupper og to U16-pigelandskampe henover sommeren i forbindelse med fejringen af 100-års jubilæet for Genforeningen.

Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr (V) glæder sig over aftalen:

- Foreningslivet er Vejen Kommunes pulserende hjerte. Hver dag samles hundredvis af børn og voksne om fodboldens fællesskab ude i klubberne. Derfor er vi også glade for, at vi med disse aktiviteter får mulighed for at understøtte indsatsen, som de frivillige leverer i fællesskabets ånd, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

DBU's formand Jesper Møller er glad for, at velfærdsalliancen kan hjælpe foreningslivet:

- De danske fodboldklubber spiller en afgørende rolle i ungdommens dannelse. Derfor skal vi også blive ved med at styrke foreningslivet med nye tilbud og aktiviteter, der favner unge som gamle, siger formanden.

Velfærdsalliancen er den 29. i rækken af alliancer, DBU har indgået med landets kommuner, og aftalen løber frem til 31. december 2023.

DBU arbejder løbende på at indgå nye aftaler med kommuner over hele landet.

Målet er, at fodbold skal være med til at løse samfundets udfordringer inden for blandt andet sundheds-, beskæftigelses-, inklusions- og skoleområdet samt at skabe et tættere samarbejde mellem fodboldklubber, DBU's lokalunioner og kommuner.

Velfærdsalliancen underskrives torsdag 16. januar i Vejen Idrætscenter kl. 16.00, hvor der bl.a. vil være besøg af DBU-formanden, Jesper Møller.

(Arkivfotos: LLN Press©)

 

jesper møller 16 01

DBU-formanden, Jesper Møller, har tidligere besøgt Vejen Sportsforenings fodboldskole i Vejen. (Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

Speedwaykørerne fra Holsted får en svær start på sæsonen.

 

(læs mere under annoncen)

Gadeberg Auto ApS

 

 

 

Første ligamatch skal køres på den svære bane i Slangerup.

Det viser programmet for den kommende sæson, der i dag er blevet offentliggjort.

Matchen mellem grundseriens nummer et og to fra i fjor køres onsdag 22. april.

Ugen efter er der også udematch for Holsted, når det gælder opgøret i Vojens mod det genopståede ligahold, SES - Sønderjylland Elite Speedway.

Sæsonens første hjemmematch bliver lokalopgøret mod Grindsted onsdag 6. maj.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

Heller ikke i andet forsøg lykkedes det for Folding-Brørups herrer at hente point efter oprykningen til Jyllandsserien.

 

(læs mere under annoncen)

MCSyd

 

Eftermiddagens hjemmekamp mod Kolding IF blev tabt stort.

På måltavlen stod der 19-30, da slutfløjtet lød.

Tirsdag 21. januar skal Folding-Brørup igen i kamp. Her gælder det opgøret i Hodde-Tistrup Hallen mod holdet med det mundrette navn, Tistrup-Hodde/CØ-05, Ølgod.

(Fotos: LLN Press©)

 

folding brørup js 20 02

 

 

TENNIS: Pelle Lindahl og Michael Buch fra Vejen Tennisklub har deltaget ved weekendens JM i Aarhus. Begge tabte i første runde i single, og samme resultat fik de i doublen.

 

* * *

 

HÅNDBOLD: Håndboldherrerne fra Andst fik en skidt start på sæsonen efter nedrykningen fra serie 1. Udekampen mod Ribe HK blev tabt med 27-34. Onsdag aften får Andst besøg af Kongeå HK, der omvendt vandt sin første kamp sikkert. I samme pulje tabte Folding-Brørup HK knebent 16-17 i udekampen mod Vojens.

 

* * *

 

HÅNDBOLD: Heller ikke i andet forsøg lykkedes det for Folding-Brørups herrer i serie 2 at hente point. Dagens hjemmekamp mod Ribe blev tabt med 17-19.

 

 

 

 

Den nye træner i BKV'81, Hunor Harkai, måtte gå tomhændet fra banen i sin første optræden på bænken.

 

(læs mere under annoncen)

Gadeberg Begravelsesforretning

 

 

Eftermiddagens hjemmekamp i 1. division mod bundholdet fra Svendborg blev tabt med 71-76.

Vejenholdet haltede bagefter meget af kampen, men alligevel blev det en tæt afslutning.

I fjerde periode var BKV'81 bagefter med 57-71, men alligevel kom Vejen tilbage.

Med godt et halvt minut tilbage fik Vejenholdet reduceret til 70-73, men Svendborgholdet tog det sidste stik og hentede sæsonens første sejr.

(Fotos: LLN Press©)

 

hunor harkai 20 02basket 20 03

 

FODBOLD: Bækkes nyoprykkede serie 4 hold får nye trænere. Det er Jesper Clausen, Vejen, og Rene Andersen, Askov, der tager over efter Claus Schmidt.

De nye trænere har mødt spillerne, hvor der blev lagt ud med indendørs fodbold, inden spillerne starter på kunstgræsset i Vejen i starten af februar.

 

* * *

 

FODBOLD: Fodbolden er stadig i vinterhi de fleste steder, men det varer ikke længe, inden boldene triller igen, og DBU Jylland er igen klar til at klæde trænerne på med inspiration til den kommende sæson i form af tre trænerseminarer i Esbjerg i løbet af januar.

- Vi har fået sat et rigtig godt program sammen, og der er virkelig noget at hente for trænerne rundt i klubberne, lyder det fra klubrådgiver i DBU Jyllands Region 4, Svend Pedersen.

Der lægges ud mandag, hvor det er superligatræner i FC Midtjylland, Brian Priske, der er på banen med temaet »offensive omstillinger«.

Det følges op ugen efter af superligatræner i FC Nordsjælland, Flemming Pedersen, og her gælder det »FC Nordsjællands spillestil i teori og praksis«.

Tretrinsraketten slutter af mandag 27. januar med den lokale superligatræner, Lars Olesen fra Esbjerg fB, hvor det gælder »implementering af direkte possisionsspil i teori og praksis.

- Seminarerne giver altid masser af inspiration, og det bliver utvivlsomt også tilfældet i år, noterer Svend Pedersen.

 

* * *

 

håndboldens dag 20 01

HÅNDBOLD: Flere klubber deltager i dagens DHF-initiativ, Håndboldens Dag, hvor nye spillere kan komme og få lov at prøve, hvordan det er at spille håndbold. Et af de steder er Folding-Brørup HK, hvor der dog ikke var det store besøg. (Foto: LLN Press©) 

 

 

HÅNDBOLD: Vejens håndbolddamer fik en flot start på den nye sæson i Jyllandsserien. Aftenens hjemmekamp mod Vejle HK 2 blev vundet så sikkert som 25-14.

Søndag gælder det udekampen mod Erritsø.

 

* * *

 

HÅNDBOLD: Vejens herrer i serie 1 vandt i aften den anden kamp i denne uge. Efter sejren over Rødding i tirsdags vandt Vejen i aften lokalopgøret i Medius mod FSH Holsted med 29-19.

Næste kamp er på hjemmebane mod Løgum IF tirsdag 21. januar. 

FSH Holsted skal i ilden igen 19. januar, hvor det gælder lokalopgøret i Rødding.

 

LLN Press/migogvejen

HÅNDBOLD: Folding-Brørups herrer fik i aften debut i Jyllandsserien efter oprykningen, og det var ikke nogen succes. Udekampen mod Fredericia HK endte i en lussing på hele 15-27. Holdet skal forsøge at revanchere sig, når Kolding IF søndag eftermiddag kommer på besøg.

 

LLN Press/migogvejen

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft