Vejen
migogvejen - læses gratis Vi elsker Brørup Vi elsker Holsted Vi elsker Rødding Vi elsker Vejen

Vejen Idrætscenter vil nu også nyde godt af solens stråler på el-regningen.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Auto

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Efter udskiftningen af taget på opvisningshallen er der også kommet solceller derop.

- Vi bruger rigtig meget strøm her i centret, og vi kan selv bruge det hele, så i løbet af omkring syv år er det tjent hjem, og anlægget kan holde dobbelt så længe, fortæller centrets direktør, Jakob Sander, til migogvejen.

Han fortæller, at anlægget vil kunne give centret omkring 40.000 kwh årligt.

Og ja, der er masser af sol i disse dage, men det når centret ikke at få glæde af omkring solcellerne - arbejdet med tilslutningen er ikke færdigt endnu.

(Dronefoto: LLN Press©)

 

Bjarne Tækker var en af eftermiddagens gæster ved tombolaen på Rådhuspassagen i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Han valgte at støtte Stafet for livet ved at købe og trække lodder, og det gjorde han godt. Der var faktisk to præmier.

Han var blot en af mange, der valgte at støtte sagen og prøve chancen.

Mange gevinster er allerede delt ud, men der er mange tilbage til både lørdag og næste weekend.

Der har faktisk været så stor en opbakning, at der kommer flere gevinster på hylderne både næste weekend og weekenden efter.

Coronaen har aflyst årets Stafet for livet i Vejen, men der samles alligevel penge ind - bl.a. gennem tombolaen.

(Fotos: LLN Press©)

 

 

migogvejen har tidligere skrevet om tombolaen:

https://migogvejen.dk/vejen/3836-tombola-trods-corona

 

 

stafet for livet 20 02

 

Midt i byrådssalen var placeret et lille bord dækket med hvid dug og pyntet med røde roser og et Dannebrogsflag.

Med en gentagelse af sidste skoleårs fine optagelsestal er Vejen Business College onsdag klar til at byde både nye og gamle elever velkomne til et nyt skoleår.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 


Onsdag 12.august begynder næsten 100 nye elever på den gymnasiale uddannelse hhx, mens lidt under 30 nye elever starter på grundforløb-1 på den merkantile erhvervsuddannelse kontor, handel og forretningsservice.

- Vi er både glade for og stolte over de mange nye elever næste skoleår. Det må jo betyde, at vi gør mange ting rigtigt. Jeg er ret sikker på, at de unge har valgt Vejen Business College, fordi de ved, at både det faglige og det sociale er helt i top hos os. De kan se frem til nogle rigtig spændende år på VBC, hvor de bliver godt klædt på til såvel livet som videre uddannelse, siger Morten Kornerup-Bang, forstander på VBC, i en pressemeddelelse.

- Vi forsøger hele tiden at udvikle Vejen Business College. Både indhold og rammer skal være helt i top, hvis eleverne skal vælge at tage deres uddannelse her hos os, og jeg synes, vi er rigtig godt med. Med hensyn til de fysiske rammer har vi netop indrettet en helt ny kantine med et moderne cafeudtryk, som skolens elever har ønsket, fortæller Morten Kornerup-Bang.

- I det nye skoleår vil der også blive sat mere fokus på det grønne, miljø og bæredygtighed. Det gælder både i forhold til undervisningen og andre elevrettede aktiviteter, men også i forhold den måde, som skolen drives på. Eleverne vil også her blive inddraget i størst muligt omfang, da vi ved, at miljø og bæredygtighed fylder meget hos de unge, og at de rigtig gerne vil medvirke aktivt til at gøre VBC til en grøn og bæredygtig skole, fortsætter Morten Kornerup-Bang.

- VBC vil også endnu engang i det nye skoleår være vært for en af de store regionale kvalifikations-konkurrencer i det såkaldte Company-programme. En lang række sydjyske erhvervsgymnasier konkurrerer her om at få de bedste ideer og udvikle nye produkter. På VBC har vi en meget søgt studieretning på hhx bygget op omkring netop Innovation, og vores elever plejer altid at klare sig rigtig godt i både de indledende regionale konkurrencer og i de efterfølgende landsdækkende konkurrencer, forklarer Morten Kornerup-Bang.

- Skolestarten på onsdag bliver jo også noget helt særligt efter et forår, hvor coronastormen i første omgang tvang vores elever hjem til fjernundervisning for siden at lade dem vende tilbage til en skole med strikse krav om afstand og håndhygiejne. På onsdag er forårets nødundervisning fortid, og det gamle skoleliv genoptages, siger Morten Kornerup-Bang.

Skolens forstander forsikrer dog, at der stadig vil være et betydeligt fokus på håndhygiejne, afspritning og øget krav til rengøring på skolen.

Derimod kan afstandskravet på 1 meter i klasselokalerne nu fraviges.

- Jeg vil i denne forbindelse sige, at vi indtil videre er kommet rigtig trygt igennem coronatiden, og at vi nu er i en ny situation. Myndighederne siger, at vi kan åbne normalt op. At det har vi tiltro til. Og skal vi komme i den situation igen, hvor vi skal handle hurtigt, har vi lært, at vi kan gøre det med kort varsel, noterer Morten Kornerup-Bang.

- Vi glæder os i hvert fald rigtig meget til at åbne dørene til et nyt skoleår og tage imod de nye elever, men selvfølgelig også de gamle elever, siger Morten Kornerup-Bang i pressemeddelelsen.

(Arkivfoto: LLN Press)

 

Halgulvet i opvisningshallen i Vejen Idrætscenter er brækket op.

 

(læs videre under annoncen)

MC Syd bundannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Et arbejde, der på ingen måde var planlagt - snarere tværtimod.

Som tidligere omtalt på migogvejen er taget på opvisningshallen i sommer blevet skiftet, da det gamle tag var utæt.

Sådan et arbejde betyder naturligvis, at det gamle tag skulle fjernes for at gøre plads til det nye.

Under det arbejde kom en uvarslet og meget pludselig regnbyge, der sendte meget vand ned på halgulvet.

Skaderne var så omfattende, at det ikke kunne repareres, så nu er hele gulvet brækket op for snart at få gang i arbejdet med nyt trægulv.

Økonomisk er forsikringen inde i billedet, men det dækker næppe hele arbejdet.

(Foto: LLN Press©)

 

Som med så meget andet i år bliver Stafet For Livet også en hel del anderledes. Årets stafet afholdes ikke på atletikstadion, men hvert hold har derimod hvert sit hovedkvarter og rute, når stafetten løber af stablen i virtuel form 29. august.

Det betyder også, at tombolaen, som år efter år er et tilløbsstykke, får et andet format i år. Henover tre weekender ruller tombolavognen ind i midten af Vejen, hvor alle interesserede kan støtte Stafet For Livet og måske være så heldige at vinde en af de mange flotte præmier.

- I starten af sommeren var vi ikke helt sikre på, om det kunne lade sig gøre at afholde tombola igen i år. Vi vidste jo godt, at mange er pressede efter de sidste mange måneder med corona, så vi spurgte os forsigtigt omkring – og sponsorerne har været gavmilde og klar til at støtte os med det samme. Det er vi virkelig rørte over, fortæller Martha Nielsen, der er den ene af to tombolaansvarlige ved Stafet For Livet Vejen.

- Folk har været så søde til at have præmier klar til os, når vi er kommet forbi, så nu glæder vi os bare virkelig meget til åbne salgsvognen op fra på fredag. Vi har planlagt at være der de næste tre weekender, men hvem ved, hvornår lodderne er udsolgt. Normalt er de udsolgt i løbet af en eftermiddag, slutter hun af i en pressemeddelelse.

Stafet For Livet har fået muligheden for at låne Lions Vejens salgsvogn og den kan besøges ved Rådhuspassagen første gang på fredag 7. august fra 15-18.

Her kan udover tombolalodder også købes lysposer og merchandise. Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse.

Salgsvognen kan findes ved Rådhuspassagen fredag og lørdag i uge 32, 33 og 34. Fredage er i tidsrummet 15-18 og lørdage i tidsrummet 10-14.

(Foto: Stafet for livet)

 

Borgmester Egon Fræhr (V) genopstiller ikke til næste kommunalvalg.

Sådan lyder det i en pressemeddelse, der ifølge vores oplysninger senere i dag sendes ud.

Allerede her til morgen blev medarbejderne og politikerne orienteret om, at han stopper.

- Jeg har været glad for at varetage opgaven som borgmester, men jeg har besluttet efter 20 år ikke at genopstille og i stedet bruge min energi på noget andet. Så når denne periode udløber om knapt halvandet år, må nye og yngre kræfter påtage sig opgaven og ansvaret, siger 69-årige Egon Fræhr.

Egon Fræhr blev borgmester i 2002 i Brørup kommune indvalgt i byrådet på Venstres liste og har siden 2007 været borgmester i nye Vejen storkommune bestående af de tidligere kommuner Brørup, Holsted, Rødding og Vejen.

Inden Egon Fræhr blev valgt som borgmester, var han chefkonsulent på Landbrugets rådgivningscenter i Aarhus.

(Arkivfoto: LLN Press)

 

FLOH åbner endnu en butik - denne gang i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

myreekspressen

(tryk på annoncen og læs videre)

 

 

FLOH med loppesupermarkeder i Varde og Grindsted har vokseværk og åbner nu også i Vejen.

Niels Klit Hansen åbnede FLOH på Nørre Torv i Grindsted i april 2019 og et halvt år senere i Vejen. Til september åbner han også i Vejen.

Det sker i den tidligere Aldi-butik i Søndergade.

Det er ikke første gang, han starter i lokaler, der tidligere husede en Aldi-butik.

Rent tilfældigt er det faktisk tredje gang, han gør det. I Grindsted og Varde tog han også over efter en tidligere Aldi.

Niels Klit Hansen fik ideen til at åbne i Vejen, da byens størrelse og området passer rigtig godt til et FLOH loppesupermarked, og lokalerne er nogenlunde i samme størrelse som dem i Grindsted, og han får pakkeshop for Bring, GLS og PostNord.

Konceptet i Vejen bliver ellers det samme som i butikkerne i Grindsted og Varde, nemlig et loppesupermarked, hvor folk kan leje hyldeplads til sine lopper, ting og sager. FLOH sørger for personale, der tager imod penge for de solgte varer, hvorefter der bliver afregnet med sælger.

I øjeblikket søger Niels Klit Hansen en butikschef til butikken i Vejen.

(Foto: Rene Lind Gammelmark©)

 

 

Man hører meget om hurtige bilister og sågar vanvidsbilister. Sådan noget kendte vi ikke til i mine unge dage.

Ved ulykken i Øster Lindet i sidste uge var der godt nok også en bilist, der var mere end almindelig hurtig, da han nærmede sig ulykkesstedet.

Han så på afstand de blå blink og fik straks farten af bilen og kørt ind til siden og stillede bilen. Han skiftede hurtigt plads med kvinden på passagersædet.

Gad nok vide, om han havde dårlig samvittighed over at køre bil. Påvirket eller manglende kørekort måske...

 

* * *

 

Og så lidt fra vores egen lille verden - fra migogvejens redaktion.

Vi omtalte for et stykke tid siden en forestående butiksflytning og mødte forleden ejeren foran den nye adresse.

- Der er godt nok mange, der har nævnt noget om vores flytning, efter du skrev artiklen, lød det fra manden.

En dejlig melding at få, men tallene viser også, at vi har rigtig mange læsere - TAK for det.

Vi forsøger hver dag at leve op til det...

 

 

Lidt om migogvejens »samarbejde« med Vejen-Trolden:

http://migogvejen.dk/vejen/1394-trolde-tanker

 

Annonce migogvejen LLN Press Troldestudiet

 

Juli er traditionelt perioden, hvor vi får meget sol.

 

(læs videre under annoncen)

IdeCentret Casper med maling ny 2

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Årets juli ser dog noget anderledes ud end normalt. Vi har ikke fået meget sol.

Ifølge DMI er normalen her i området 235 solskinstimer, men i år har vi kun kunnet se solen i godt 152 timer i juli.

Omkring nedbør ligger vi meget tæt på normalen på 81 millimeter.

Måneden har budt på 84 millimeter, hvor vi i fjor kun fik 53,3 mm. Og så var der lige juli 2018, hvor det kun blev til 28,7 mm.

(Foto: H.E. Haulrich©)

 

vejret skema juli

Opgørelser fra DMI.

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft